tisdag 16 februari 2010

Lax i ugn med spenat och parmesan

Det här receptet såg jag i nån tidning för ett tag sen, men hade glömt riva ur receptet så jag fick höfta lite och göra från minnet. Det blev bra! Min dotter åt tre portioner och bara det är ju ett gott betyg.

  • 500 g laxfiléer
  • 300 g bladspenat (jag tog fryst)
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 dl vitt vin
  • 2-3 dl grädde
  • 1-2 dl parmesanost
  • ev vitlök
  • salt, peppar
1. Fräs lök, ev vitlök och bladspenat i en stekpanna på låg värme. 
2. Salta och peppra ordentligt. Häll på vitt vin och låt koka ihop.
3. Lägg allt i botten på en form och lägg sedan på laxen. (Man kan med fördel steka den lite snabbt innan.)
4. Lägg på riven parmesan och häll sist på grädden.
5. Grädda i 200 grader ca 20 min.

Vi åt detta med ris och haricotverts. 

Inga kommentarer: