Receptet till den här grytan sitter inklistrad i min lilla receptsamling, så jag har ingen aning om från vilken tidning den är. Jag gjorde dock en liten variant av originalet. Ungefär så här:
1 påse kycklingfiléer (kan det vara 900 gram i dem?)
1-2 gula lökar (beroende på storlek)
10-20 färska champinjoner (också beroende på storlek eller hur mycket du vill ha i)
1 cm röd chilifrukt (eller mer om du vill ha hetare)
2 burkar hela skalade tomater
1 kycklingbuljongtärning
2 vitlöksklyftor (eller efter smak)
1 röd paprika
1 burk blandade bönor (eller några andra du gillar)
salt och peppar (både vit och svart)
1. Skär till kycklingen i mindre bitar. Fräs i stekpanna, salta och peppra. Lägg i en gryta.
2. Hacka löken i lite större bitar. Fräs. Lägg i grytan.
3. Fräs champinjonerna. Häll i grytan.
4. Pressa i vitlöken och häll på tomaterna. I med chilin (finhackad), buljongtärningen. Låt koka 10 minuter eller tills dina kycklingbitar är klara.
5. Häll i bönor och skivad paprika. Smaka av med salt och peppar. Kanske mer vitlök, mer chili. Koka en liten stund till så smakerna får blanda sig.
Servera med bulgur eller ris.
Det ser gott ut. Fin blogg!
SvaraRaderaTack.
SvaraRaderaOch det var gott. :-)