onsdag 27 januari 2010

Hemgjorda fiskburgare med gurkdressing.

Jag trodde det skulle vara jätteomständigt att göra egna fiskburgare, men det var det inte alls visade det sig. Det var oväntat lätt och snabbt gick det också. Testa! (Receptet är ett urklipp ur någon okänd tidning.)


Burgare för fyra personer

  • 400 g fiskfilé (tex kolja)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½-1 dl ströbröd
  • smör att steka i
  • 4 hamburgerbröd
  • skivad lök, tomat, sallad eller det du vill ha i burgaren
1. Skär fisken i kuber och lägg i en matberedare.
Tillsätt salt och peppar och mixa ihop.

2. Tillsätt grädden och arbeta ihop snabbt.
3. Forma 4 burgare av fiskfärsen. Vänd runt dem i ströbrödet.
4. Stek burgarna i smör ca 5 minuter så de blir fint gyllenbruna.

Gurkdressing:

  • 1 dl creme fraiche
  • 3 msk bostongurka
  • salt, peppar
Nu är det bara att bygga fyra hamburgare och smaska i sig. Servera med pommes om du vill.

2 kommentarer:

Daniel sa...

oj så gött... tyvärr så vanligt att man sticker till grillen efter burgare, men mycket personligare å oftast godare hemlagat!!

Finnpajsaren sa...

en gång på tusen lagar jag en egen burgare... ;-) men visst.