fredag 16 april 2010

Kålgryta a la LCHF

Kål, det är gott det. Den här grytan är förstås, som allt annat här, superenkel och godare än allt annat som innehåller vitkål. Låter inget speciellt men är en favorit hos alla i vår familj. Utan potatis eller ris blir det en perfekt LCHF-rätt.
  • 500 g köttfärs
  • ½ vitkål
  • 1 gul lök
  • 1-2 dl creme fraiche 
  • 2,5 dl (visp)grädde 
  • soja
  • salt, peppar, kryddpeppar
  • smör att steka i
1. Bryn köttfärs (finhacka den inte, utan låt bitarna vara något större) och krydda med salt, peppar och lite soja. Ställ åt sidan.
2. Skiva vitkålen och löken. Bryn det ihop i smör och krydda lite på det också.
3. Blanda köttfärs och vitkålsfräset. Häll i cf och grädde. Smaka av med mer salt, peppar, kryddpeppar och soja.
4. Servera med potatis, rårörda lingon och lite gurka. Eller ät den som den är.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Låtter gott! Måste testas!

// Anki

Finnpajsaren sa...

Gör det! :-) Den är godare än man tror.

Anna sa...

Denna ska prøvas!
Jag älskar kål och lagar det allt før sällan.
Så det blir en perfekt middag på måndag;)

Anonym sa...

Skall tillagas!
Verkar mums.

Winnie sa...

Det är jättegott att krydda med curry istället och ha ris till.Det blir som vårrullefyllning,

Finnpajsaren sa...

Tack för tipset Winnie! Ska jag absolut testa.