lördag 20 februari 2010

Cornflakeskakor.

Lätta att baka med barnen. Behöver inte ens gräddas. 
Till ca 15 stycken:
  • 100 g smör
  • 2½ msk kakao
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl kokosflingor
  • 3½ dl cornflakes
  • 1 tsk vaniljsocker

1. Smält margarinet i en rymlig kastrull.
2. Tillsätt kakao, sirap och socker. 
Låt koka i tre minuter.


3. Blanda kokos, vaniljsocker och cornflakes i en skål.
4. Häll i socker/sirap-blandningen. Obs att smeten blir jättevarm så akta små fingrar.


5. Klicka ner i formar och ställ sedan kallt för att stelna.


Ät och njut! De är sliskigt söta.

3 kommentarer:

Stina sa...

Vem som helst kan ju se på lillfians blick att det är supergott! måste prova:)

Pz2 sa...

Mmmm, dessa är en klassiker. Undrar om jag ska slå till och baka onyttigheter i dag =)

Finnpajsaren sa...

Ja de är smidiga och goda... :-)