- 2 dl långkornigt ris
- 500 g rödspätta (färsk eller djupfryst)
- 2 1/2 dl vatten
- 1 msk salt
- 1 tsk curry
- 300-400 g färska räkor eller motsvarande mängd djupfrysta
- några dillkvistar
- eventuellt hackad gul lök (jag brukar hoppa den)
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 tsk curry
- ev lite chilisås
- lite salt
2. Låt alltsammans koka sakta under lock ca 25 min. Skala under tiden räkorna och klipp dillen.
3. Vispa grädden och smaksätt den med curry, ev lite chilisås och lite salt. Lägg såsen i mitten. Lägg räkorna runt kanten och garnera med dillen. Servera rätten på en gång då grädden fortfarande är fluffig.
ENJOY!
2 kommentarer:
åh va gott det såg ut!
Det är alldeles åt helvete för mycket salt i det här receptet. O då är jag inte alls främmande för salt. Det förstörde hela anrättningen.
Skicka en kommentar