onsdag 22 september 2010

Good old curryspätta

Fisk är gott och nyttigt så nu kör vi lite fisk igen. 

  • 2 dl långkornigt ris
  • 500 g rödspätta (färsk eller djupfryst)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk curry
  • 300-400 g färska räkor eller motsvarande mängd djupfrysta
  • några dillkvistar
  • eventuellt hackad gul lök (jag brukar hoppa den)
Sås
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk curry
  • ev lite chilisås
  • lite salt
1. Häll risgrynen i en låg, vid kastrull eller stekpanna med raka kanter (fast det går att göra i helt vanlig kastrull också). Lägg på fiskfiléerna och häll över vattnet. Salta och krydda med curryn. (Strö på hackad lök om du vill ha det.)
2. Låt alltsammans koka sakta under lock ca 25 min. Skala under tiden räkorna och klipp dillen.
3. Vispa grädden och smaksätt den med curry, ev lite chilisås och lite salt. Lägg såsen i mitten. Lägg räkorna runt kanten och garnera med dillen. Servera rätten på en gång då grädden fortfarande är fluffig. 

 ENJOY!

2 kommentarer:

floosan sa...

åh va gott det såg ut!

Anonym sa...

Det är alldeles åt helvete för mycket salt i det här receptet. O då är jag inte alls främmande för salt. Det förstörde hela anrättningen.