torsdag 16 september 2010

Nyttigare äppelpaj

Den här tiden på året vill man ju bara äta äppelpaj med vaniljvips hela dagarna. Det kanske blir möjligt nu när vi kör med den här "nyttiga" äppelkakan?


  • äpplen (efter tycke och smak, lite eller mycket äpplen?)
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 dl krossade linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl havre- eller vetekli
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • ca 100 g smör
För variation:
  • lägg i mandelspån
  • ta bort vetemjöl, kanel och det mesta av sockret och häll i motsvarande mängd Pepparkaksmix istället. 
1. Skala och klyfta äpplena (jag gillar lite större tjockare bitar), lägg ner i en smord form.
2. Blanda alla torra ingredienser, smält smöret och häll över det torra. Blanda och smeta ut på äpplena.
3. Grädda i 225 grader (200 grader varmluft) i ca 20 minuter.
4. Servera med Kesella Vanilj. (Ja, eller vaniljvisp/glass/grädde om man vill synda...)


5 kommentarer:

engelsson sa...

Kul blogg..ska kika runt lite mer..ha det bra..halit

hanna sa...

that looks AMAZING! jag gillar din blogg :]

Finnpajsaren sa...

Tack. :-)
Kika på och baka och laga på också.

Anonym sa...

Den där pajen måste jag verkligen göra..Tack för tipset :)Måste passa på och säga att din blogg är en 10 poängare. Alltid lika rolig att läsa...Ha det så bra/ Caroline Bejfalk

Finnpajsaren sa...

Åh tack Caroline :-)