onsdag 30 mars 2011

Bjuder på LCHF-fisksoppa också.

Den här var det faktiskt min man som svängde ihop, men jag hade googlat receptet så det så. (Hittade det hos Katrin Z) God var den! Mums.


Det värsta är ju att vi höftar lite när vi lagar mat hos oss... men ungefär såhär. Receptet är för ca 6 personer och där det inte står några mått får man gå på smak och tycke.
  • den fisk du är sugen på, vi tog torsk ca 600 g
  • kräftstjärtar (½-1 burk)
  • räkor (½-1 burk eller några nävar färska)
  • (crabfish, skippade vi)
  • 1 1/2 dm purjolök
  • squash (hel eller halv, hur mycket du vill ha)
  • färska champinjoner 
  • (paprika, skippade vi)
  • 1 liten gul lök
  • ½ färsk citron, saften
  • några teskedar sambal oelek
  • limepeppar (funkar med citronpeppar också)
  • ca 100 g philadelfiaost
  • ca 3 dl vispgrädde
  • lite vatten att späda med så det inte blir fiskgryta istället för soppa
  • ev liten skvätt vitt vin och en gnutta fiskbuljong
  1. Fräs hackad lök med skivade champinjoner och purjolök i smör. Tillsätt tärnad (paprika) och squash. 
  2. Häll på grädde och ha i philadelfiaosten. Tillsätt kryddorna och citronsaften. Låt koka ihop lite och smaka av med ev mer kryddor/citron/vin/buljong. Häll i lite vatten om såsen känns allt för tjock.
  3. Lägg i fisken. Skär crabfishen i bitar och ha i den. När fisken är vit och såsen krämig så ta av pannan från spisen och tillsätt de avrunna räkorna och kräftstjärtarna. Låt stå några minuter. Servera med tex aioli för en lite fetare måltid.
Enkel aioli:
  • majonnäs
  • vitlök
  • salt
  • peppar
  • lite citronsaft
Enjoy!

1 kommentar:

Rebecca sa...

Den här ska jag prova, låter supergott!