För många år sen åt jag under ett par år nästan helt vegetariskt. Sen träffade jag en man med barn och hamnade i korv- och köttbulleträsket. Jag äter dock fortfarande jättegärna vegetariskt. Det här receptet har jag fått av en min gamla kursare Anna, när vi läste beteendevetenskap i Linköping. Idag gjorde jag den lite barnvänlig med lite qourn i istället för två burkar kikärtor och inte lika het som jag skulle gjort den om jag åt själv. I originalreceptet är det ingen creme fraiche så det går jättebra att hoppa över det.
- 1 burk kikärtor (väl sköljda)
- 100-200 g quornbitar
- 1 gul lök
- ½ syrligt äpple
- 1-2 msk curry
- 1-2 tsk paprikapulver
- 1 msk soja
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- ca 1 dl creme fraiche
- ½ stor paprika
- 10 cm purjolök
- lite chilipulver eller färsk chili
- salt och peppar
- ev lite vatten
Börja med att steka qournbitarna ett par minuter, ställ åt sidan.
Hacka löken och äpplet och fräs dem med curry och paprika.
Ha i soja, tomatkross, tomatpuré, vitlök och lite salt och peppar. Koka 10-15 minuter. Ha sedan i creme fraichen och koka upp igen. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Häll sedan i kikärtorna, paprikabitar och skivad purjolök. Låt bara koka upp.
Servera sedan med tex matvete.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar