tisdag 26 januari 2010

Nästan en raw food-sallad

Med inspiration från min vän Zarah Öberg har jag gjort den här salladen som är nästan helt raw food. Det är min favvosallad som är väldigt god och har ett mycket bra tuggmotstånd. Även barnen gillar den här.



Ta valfria salladsblad (jag brukar bara ta isberg och ruccola, ruccolan är nästan ett måste by the way), rå morot i bitar, sockerärtor, rödlök (gärna i lite större bitar), rå broccoli, avocado och eventuellt lite gurka och tomat. 
Blanda ihop allt och häll i lite olivolja och balsamvinäger. Gärna lite Herbamare örtsalt också. Blanda runt. Riv sedan på (massor) av parmesanost. Eftersom min dotter är nötallergiker skippar jag att ha i nötterna i salladen men de ingår i receptet. Jag brukar ha i det jag har hemma, typ cashewnötter, hasselnötter, mandlar och/eller valnötter. That's it.

Jag brukar inte ha någon dressing till då salladen är god i sig, men ibland gör jag en röra på vanlig keso, en klick pesto eller färsk basilika och soltorkade tomater i små bitar. Very good.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter gott men ser blää ut..;) Får man säga så?? /Zinko

Finnpajsaren sa...

Hehe, nä man får bra lovorda allt jag gör samtidigt som man knäböjer framför mig och kysser mina fötter. ;-)

Förresten har du ätit det. :-)

Anonym sa...

Men det vet du att jag gör! Jag rörde faktiskt din ena tå i fredags.. ha ha...!!!!! Neä, inte ätit den, du får bjuda över mig... med ögonbindel..hahaha!!

personligutveckling sa...

Vad söt du är! RAW FOOD är världens bästa.. :)