Det finns inte så mycket som slår en riktigt god kladdkaka. Med det här receptet blir den perfekt kladdig inuti men får en krispig yta.
- 100 gram smält smör
- 2 ägg (rumsvarma)
- 2,5 dl strösocker (blir gott med rårörsocker också)
- 1 ½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 krm bakpulver
1. Rör samman smält smör eller margarin, socker och ägg. (Det ska inte vispas som man gör med en sockerkaka.)
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Sikta gärna ner kakaon så blir det inte klumpigt.
3. Häll ner (eller sikta ner) torrvarorna i smeten.
4. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Du kan antingen smöra den, eller spänna ett bakplåtspapper i botten och sen klippa till.
Ja, såhär.
5. Grädda i 180 grader i cirka 15-20 minuter (beroende på ugn) tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten.
6. Låt svalna och pudra sen över florsocker.
Det bästa är egentligen att kyla ner kakan snabbt så den inte står och eftergräddas i sin egen värme efteråt. Då behåller den sin kladdighet. Nu när det är så mycket snö ute kan man ju utnyttja det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar