tisdag 23 februari 2010

Dubbelmarinerad kyckling



Den här kycklingen kräver ett par moment i förberedelse, men är smidig då den serveras kall och alltså kan förberedas lite i förväg. Det här receptet är baserat på 4 normalstora kycklingfiléer.

Marinad 1


  • 2 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
1. Fixa till filéerna och lägg dem sedan i en påse/skål som du häller ner marinaden i. Låt marinera i minst 3 timmar. Vänd då och då.
2. Stek på galler i ung, 200 grader, ca 30 min. Låt svalna. (Detta kan du förbereda redan dagen innan om du vill).

Marinad 2:
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk avrunnen kapris
Skär kycklingen i bitar och lägg i marinaden. Låt stå en stund och servera!

Vi hade potatisgratäng och haricots verts till. Men det funkar jättebra med en fräsch sallad, potatissallad, pastasallad eller ris också.

Skippa sockret i marinaden och detta blir lchf.

Inga kommentarer: