Den här kycklingen kräver ett par moment i förberedelse, men är smidig då den serveras kall och alltså kan förberedas lite i förväg. Det här receptet är baserat på 4 normalstora kycklingfiléer.
Marinad 1
- 2 msk olja
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk soja
- 1 tsk socker
- ½ tsk salt
1. Fixa till filéerna och lägg dem sedan i en påse/skål som du häller ner marinaden i. Låt marinera i minst 3 timmar. Vänd då och då.
2. Stek på galler i ung, 200 grader, ca 30 min. Låt svalna. (Detta kan du förbereda redan dagen innan om du vill).
Marinad 2:
- ½ dl vitvinsvinäger
- ½ dl vatten
- 2 dl olja
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk avrunnen kapris
Skär kycklingen i bitar och lägg i marinaden. Låt stå en stund och servera!
Vi hade potatisgratäng och haricots verts till. Men det funkar jättebra med en fräsch sallad, potatissallad, pastasallad eller ris också.
Skippa sockret i marinaden och detta blir lchf.
Skippa sockret i marinaden och detta blir lchf.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar