måndag 15 februari 2010

Löjligt enkel men god köttfärslimpa.

Enkelt och gott är bra. Det gillar vi. Här kommer ett sånt recept på den gamla hederliga köttfärslimpan. Det funkar lika bra att göra biffar eller köttbullar av smeten också. Det enda du behöver är köttfärs, en påse Blå Bands Fransk löksoppa, gräddfil och ett ägg. Tror till och med receptet står på löksoppspåsen.
  • 500 gram köttfärs
  • 1 påse mix till fransk löksoppa
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg (behövs inte men jag brukar ha i det ändå)
  • ketchup, senap och ströbröd
1. Blanda allt i en bunke och forma färsen till en limpa i en smord form. 
2. Blanda ketchup och senap och pensla limpan med. Strö på lite ströbröd.
3. Grädda i 200 grader, 30-40 min.

Tips: Jag brukar fylla köttfärslimpan med majs och ärtor. Sen brukar jag lägga champinjoner och stavar av palsternacka och morot i formen runt om. 

1 kommentar:

Karin sa...

Ja, köttfärslimpa är verkligen enkel mat som smakar bra. Den är också ett bra "stället" att bli av med den sista slatten av rester av en sås från ett annat middagsmål.