Mycket godare än den man köper som ofta bara är full av dammiga havregryn tycker jag. Perfekt att ta hjälp av barnen och blanda ihop. Väldigt lätt och roligt att göra tillsammans. Man kan variera sig och ta de gryn man har hemma eller tycker om.
Till 500 g müsli
- 6 dl havregryn
- 6 dl andra blandade gryn (dinkel, råg, korn, bovete, soja... ta vad du vill ha)
- 2 dl solroskärnor
- 2 dl pumpakärnor
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl hela linfrön
- 3 dl vatten (gärna varmt så honungen smälter ner)
- 3 msk honung (fast jag brukar nog ta 4)
- 5 msk neutral olja
- 200 g blandade nötter (tex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter)
- 2 dl russin
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla gryn med kärnorna, kokosflingorna och linfröet i en stor bunke.
3. Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Blanda om men händerna.
4. Bred ut blandningen i en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 minuter. Men kom ihåg att röra om emellanåt för annars bränns det!
5. Låt kallna och blanda sen ner russinen.
Eftersom min dotter är nötallergiker kör jag den här helt utan nötter. Men vill man kan man hacka dem och ha i blandningen såklart. Jag lägger istället nötterna på en plåt och rostar lätt i ugnen och serverar dem bredvid.
Gott med bananchips, torkade äppelbitar, kanelrostade solroskärnor och torkade aprikoser också.
hejhej lilla fågel
1 kommentar:
Jag har kört med hemgjord mysli för snart 2 år nu. Det bara är det bästa! Fin bild, ser jättegott ut! Mums!
Skicka en kommentar