lördag 20 mars 2010

Enkla torsken.

Ibland behöver det inte vara så krångligt. Igår gjorde vi en god torsk med färdig sås på burk. En rätt som passar de flesta.
För två vuxna och ett barn:
  • ca 400 g färsk torsk (går bra med fryst också men tina då först)
  • en stor näve skalade räkor
  • 1/4 gul lök
  • 1 burk Arla Skagenpanna
  • salt, peppar
  • broccoli, sockerärtor, potatis/ris
1. Börja med att koka fisken i vanligt vatten tillsammans med lök i bitar samt salt och peppar. Koka i ungefär fem minuter. 


2. Häll bort vattnet och häll i grädden och kryddpastan i grytan istället. Låt koka upp och blandas ut och lägg sen i fisken igen.


3. Låt sjuda i ett par minuter. Lägg till sist i räkorna. Klart! Servera med kokt broccoli, sockerärtor och potatis eller ris.


För att "lyxa tilll" rätten kan man hälla i lite extra vitt vin i såsen, samt lägga på lite färsk dill. Och använda handskalade färska räkor såklart.

3 kommentarer:

Pz2 sa...

Det där ska jag prova. Det kommer att gå hem hos min fiskälskande son =O)

Finnpajsaren sa...

Tycker jag absolut du ska göra. Tar noll tid. :-)

Pz2 sa...

Noll tid gillar jag =)