Ibland behöver det inte vara så krångligt. Igår gjorde vi en god torsk med färdig sås på burk. En rätt som passar de flesta.
För två vuxna och ett barn:
- ca 400 g färsk torsk (går bra med fryst också men tina då först)
- en stor näve skalade räkor
- 1/4 gul lök
- 1 burk Arla Skagenpanna
- salt, peppar
- broccoli, sockerärtor, potatis/ris
1. Börja med att koka fisken i vanligt vatten tillsammans med lök i bitar samt salt och peppar. Koka i ungefär fem minuter.
3. Låt sjuda i ett par minuter. Lägg till sist i räkorna. Klart! Servera med kokt broccoli, sockerärtor och potatis eller ris.
För att "lyxa tilll" rätten kan man hälla i lite extra vitt vin i såsen, samt lägga på lite färsk dill. Och använda handskalade färska räkor såklart.
3 kommentarer:
Det där ska jag prova. Det kommer att gå hem hos min fiskälskande son =O)
Tycker jag absolut du ska göra. Tar noll tid. :-)
Noll tid gillar jag =)
Skicka en kommentar