måndag 15 mars 2010

"Gucka" till kött med vitlök, ingefära, ananas.

Igår kväll var det en av våra tillfälligt inneboende som stod för matlagningen. Hon bjöd på fläskfilé, ris och en "gucka" istället för sås. Guckan var otroligt god och passade finfint med köttet. Rekommenderas starkt! Det verkade vara väldigt lätt att laga till också.

  • 1 medelstor gul lök
  • ½ vitlök
  • några centimeter ingefära
  • 1 burk krossad ananas
  • 1½ skivade bananer
  • ½ hönsbuljongtärning
  • mycket curry
  • salt, peppar
1. Hacka och skiva lök, vitllök och ingefära. Stek det mjukt på låg värme i en kastrull.
2. Tillsätt ananas, de skivade bananerna, massor med curry och hönsbuljongtärningen. Låt puttra på låg värme tills bananen är mjuk. 

Servera med ris, broccoli, kött/kyckling och en sallad. (Personligen åt jag inget av riset, det räckte gott och väl med det andra till.) Receptet är till 3-4 personer.


1 kommentar:

Heleena ♥♥♥ sa...

Det här lät ju riktigt spännande! Har en kräsen sambo så jag får väl prova att laga till det när han inte är hemma :)