Den här pastan kommer från Halv åtta hos mig och heter Pasta Italiano à la Kerstin. Otroligt god med mycket vitlök och hetta. Den går snabbt att svänga ihop så förbered allt innan du sätter igång. Det här är vår variant.
Till två personer:
- Skalade räkor ca 500 gram
- 1 röd chilifrukt, finhackad (mer eller mindre efter smak)
- 4 vitllöksklyftor, tunt skivade
- 1 dl olivolja
- ½ kruka persilja, finhackad
- ruccolasallad
- citron i klyftor (vi tog essence)
- parmesanost, riven
- ca 10 körsbärstomater eller en tärnad stor tomat
- flingsalt och svartpeppar
- pasta
1. Skala räkor, finhacka chilin, skiva vitlöken, hacka persiljan, klyfta citronen och riv parmesanen. Lägg allt i skålar.
2. Koka pastan.
3. Hetta upp olja och fräs vitlöken och chilin snabbt i det. Det ska vara en riktigt het panna så det blir nästan som friterat.
4. När vitlöken är gyllenbrun häller du i räkorna och fräser även dem snabbt i het olja.
5. Häll sist ner persiljan, tomaten och en del av ruccolan. Och den nykokta pastan. Salta och peppra.
6. Servera med nyriven parmesanost och citron.
Otroligt gott med en kall öl. Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar