Receptet till den här grytan sitter inklistrad i min lilla receptsamling, så jag har ingen aning om från vilken tidning den är. Jag gjorde dock en liten variant av originalet. Ungefär så här:
1 påse kycklingfiléer (kan det vara 900 gram i dem?)
1-2 gula lökar (beroende på storlek)
10-20 färska champinjoner (också beroende på storlek eller hur mycket du vill ha i)
1 cm röd chilifrukt (eller mer om du vill ha hetare)
2 burkar hela skalade tomater
1 kycklingbuljongtärning
2 vitlöksklyftor (eller efter smak)
1 röd paprika
1 burk blandade bönor (eller några andra du gillar)
salt och peppar (både vit och svart)
1. Skär till kycklingen i mindre bitar. Fräs i stekpanna, salta och peppra. Lägg i en gryta.
2. Hacka löken i lite större bitar. Fräs. Lägg i grytan.
3. Fräs champinjonerna. Häll i grytan.
4. Pressa i vitlöken och häll på tomaterna. I med chilin (finhackad), buljongtärningen. Låt koka 10 minuter eller tills dina kycklingbitar är klara.
5. Häll i bönor och skivad paprika. Smaka av med salt och peppar. Kanske mer vitlök, mer chili. Koka en liten stund till så smakerna får blanda sig.
Servera med bulgur eller ris.
2 kommentarer:
Det ser gott ut. Fin blogg!
Tack.
Och det var gott. :-)
Skicka en kommentar