måndag 8 mars 2010

Makaronpizza.

Alternativet till korv och makaroner eller makaronilådan är helt klart makaronpizzan. Väldigt enkel att göra, men lite annorlunda och förstås jättegod. Det är svårt med måtten eftersom jag höftar utifrån hur många som ska äta, så det får ni också göra. 

  • makaroner (funkar med både snabb och ideal)
  • bacon/skinka
  • tomat
  • riven ost
  • mjölk
  • ägg
  • oregano
  • salt, peppar, aromat

1. Koka pasta al dente.
2. Skär bacon i mindre bitar och stek.
3. Häll pastan i en form så det blir ungefär 1 cm tjockt.
4. Toppa med bacon och skivad tomat. Självklart kan man ta champinjoner, korv, paprika, lök osv också. Vad du vill. Jag brukar nöja mig med bacon och tomat. Lägg sedan på ordentligt med riven ost.
5. Vispa ihop mjölk och ägg till en äggstanning, krydda med lite salt, peppar, aromat och oregano (Sist tog jag till ca 4-5 pers ungefär 3 dl mjölk och två ägg.) och häll över hela "pizzan".
6. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Enjoy!


4 kommentarer:

Heleena ♥♥♥ sa...

men oj hamnade jag här, spännande, jag behöver mycket tips i köket så jag återkommer :)

Min mamma lagade ofta potatis med köttfärs (sås) som var så himla GOD. Alltså inte köttfärssås som till spagetti...hon lärde mig aldrig att göra den men jag tror hon brände matfett och mjöl och vatten till sås och sen ner med den stekta färsen...mums himla gott var det, önskar jag visste hur man gör den

Tjingeling !

Mamma P sa...

Hmmm... är det denna rätt min son menar när han säger att han vill ha makaroner på sin pizza? Ska kika in fler recept du har på bloggen.

Finnpajsaren sa...

Heleena, den såsen brukar min mamma också göra. Jag ska testa den nån dag så kan du få receptet. Tror det är väldigt likt en vanlig brunsås. :-)

Piia, välkommen och kika på!

Heleena ♥♥♥ sa...

Nu blev jag genast GLAD :) Har aldrig hört någon göra den nämligen, kul att din mamma också lagar den, tror det är typiskt finskt kanske?