Den här tiden på året vill man ju bara äta äppelpaj med vaniljvips hela dagarna. Det kanske blir möjligt nu när vi kör med den här "nyttiga" äppelkakan?
- äpplen (efter tycke och smak, lite eller mycket äpplen?)
- 0,75 dl socker
- 0,5 dl krossade linfrön
- 1 dl havregryn
- 0,5 dl havre- eller vetekli
- 1 dl solrosfrön
- 1 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- ca 100 g smör
För variation:
- lägg i mandelspån
- ta bort vetemjöl, kanel och det mesta av sockret och häll i motsvarande mängd Pepparkaksmix istället.
1. Skala och klyfta äpplena (jag gillar lite större tjockare bitar), lägg ner i en smord form.
2. Blanda alla torra ingredienser, smält smöret och häll över det torra. Blanda och smeta ut på äpplena.
3. Grädda i 225 grader (200 grader varmluft) i ca 20 minuter.
4. Servera med Kesella Vanilj. (Ja, eller vaniljvisp/glass/grädde om man vill synda...)
5 kommentarer:
Kul blogg..ska kika runt lite mer..ha det bra..halit
that looks AMAZING! jag gillar din blogg :]
Tack. :-)
Kika på och baka och laga på också.
Den där pajen måste jag verkligen göra..Tack för tipset :)Måste passa på och säga att din blogg är en 10 poängare. Alltid lika rolig att läsa...Ha det så bra/ Caroline Bejfalk
Åh tack Caroline :-)
Skicka en kommentar