torsdag 11 februari 2010

Currykryddad köttfärssås.

Jag är inge vidare på köttfärssås faktiskt, men den här varianten med curry brukar bli jättegod. Den äter man med ris och banan/ananas till. Det gör ju inget om man har en fräsch sallad till, men det hann jag inte med igår.


  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • vitlök efter smak
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1-2 dl grädde eller creme fraiche
  • ca 2 msk curry
  • (stark) paprikakrydda
  • chili (färsk eller krydda)
  • salt och svartpeppar
  • en nypa socker
1. Bryn lök och tillsätt efter en stund curryn och paprikakryddan. Fräs ihop och ha sedan i köttfärsen och champinjonerna. Bryn och krydda sedan med resten av kryddorna samt vitlöken.

2. Häll på de krossade tomaterna. Låt puttra ihop en stund och häll sedan i grädden/creme fraichen.

3. Smaka av och krydda mer om det behövs. Jag gillar stark och kryddig mat men det gör ju inte alla. 

Inga kommentarer: