tisdag 9 februari 2010

Pasta med pesto och tomatsallad.

Nej, det här är inget recept. Ett litet tips bara snarare. Jag älskar pesto och parmesan så det här äter jag gärna tre gånger i veckan men det vill inte resten av familjen. Dessutom vågar jag inte ge dottern pesto eftersom hon är allergisk mot nötter (dock ej den i peston) så hon fick köttbullar till. 

När jag kokat och hällt av pastan ringlar jag i olivolja och en rejäl klick pesto (och jag gillar faktiskt Barillas och Icas allra bäst). Flingsalt och svartpeppar. Blanda. Lägg upp på tallrik och strö över rostade pinjenötter och massor av riven (äkta) parmesanost. Hade jag haft ruccola hemma hade jag haft det till också. Gott bara så. Men idag gjorde jag en tomatsallad till. Tomat, rödlök, lite olivolja, några droppar äppelcidervinäger, örtsalt, flingsalt och svartpeppar. Och persilja bara för att jag råkade ha det hemma. 

Har man lite baguett kvar (recept här) kan man skiva det och rosta i stekpannan lite lätt. Sen ringla på olivolja och servera med lite tepenade eller färskost.

Enkel och snabb vardagsmat.


1 kommentar:

L8 sa...

Min absoluta favoriträtt...men bäst blir det med hemgjord pesto oxå. Mumma -undrar hur snart jag kan lura familjen till detta?