torsdag 4 februari 2010

Världens lättaste torsk i ugn.

Nu är det visst okej att äta torsk med gott samvete igen. Så då gör vi det. Och det här har ni säkert en egen variant på men här är min.

  • 1 torskblock
  • ca 1 dl creme fraiche
  • ca 2 dl grädde
  • 10 cm (hackad) purjolök
  • Dill och citronkryddblandning från Granit  eller bara dill (färsk el på burk, pressad citron, örtsalt, cayennepeppar, salt och peppar
  • räkor, så mycket eller lite du vill ha
  • (ev tärnad tomat)
Lägg (det tinade) torskblocket i en ugnsfast form. Ös på kryddor och purjolök. In i ugnen på 200 grader varmluftsugn i 5 minuter (om ej tinat dubbla tiden). Blanda sedan ihop creme fraiche och grädde (salta och peppra lite) och häll på. Man kan koka ihop det i en kastrull först om man vill. Lägg räkorna på fisken och häll sedan på såsen. In i ugnen igen i ca 10 minuter (ca 15 om du tog fryst). Gott utan räkor också.

Servera med kokt potatis eller ris och broccoli.


1 kommentar:

Daniel sa...

ojoj torsk å all dess fisksörter e ju det godaste som finns. Nami