- 1 torskblock
- ca 1 dl creme fraiche
- ca 2 dl grädde
- 10 cm (hackad) purjolök
- Dill och citronkryddblandning från Granit eller bara dill (färsk el på burk, pressad citron, örtsalt, cayennepeppar, salt och peppar
- räkor, så mycket eller lite du vill ha
- (ev tärnad tomat)
Lägg (det tinade) torskblocket i en ugnsfast form. Ös på kryddor och purjolök. In i ugnen på 200 grader varmluftsugn i 5 minuter (om ej tinat dubbla tiden). Blanda sedan ihop creme fraiche och grädde (salta och peppra lite) och häll på. Man kan koka ihop det i en kastrull först om man vill. Lägg räkorna på fisken och häll sedan på såsen. In i ugnen igen i ca 10 minuter (ca 15 om du tog fryst). Gott utan räkor också.
Servera med kokt potatis eller ris och broccoli.
1 kommentar:
ojoj torsk å all dess fisksörter e ju det godaste som finns. Nami
Skicka en kommentar